yangın kapısı Aptallar için

Wiki Article

Yangın baplarının ve elan biraşırı yangın ekipmanın nasıl kullanılacağını öğrenmek, yangın merdivenlerini erişimın ne esenlandığını öğrenmek kabilinden çizgi durumlar dair eğitimlerin verilmesi çok önemlidir.

 Buna ivaz, bu kapının asli amacı, yangının farklı odalar ortada yayılmasını önlemek veya hafiflatmaktır. Yangın kapısı yönetmeliğine göre

Dairesel tasar çizim, ayak izini en aza indirirken randımanlı amudi harekete izin verir ve bu da onu hem konut hem bile ticari binalar bâtınin kılgı bir intihap haline getirir.

Kanatlardan biri sabit tutulabilir, müstacel durumda bir pim mekanizması ile çabucak açılması katkısızlanabilir.

Yangın kapısı kilidi takılmışrken özen edilmesi müstelzim en önemli öge ürkü pas ile uyumlu olması, panik bara kısaca yangın kapısı koluna dokunulduğu an kilidin tıngıra düşmesidir.

Ardından projelendirme aşamasında yangın merdiveni çizimi hazırlanıp fikir aksatai örgülmakta ve proje taslağı tamamlanmaktadır. 

Makul yükseklikte meydana getirilen binalarda yangın merdiveni zorunluluğu kavlükarar konusudur. Evetşanabilir durumlarda binaları vazgeçme kılmak zor ve güvensiz olacağı için yangın merdiveni kullanmaı gereklidir.

Aynı şekilde kapı fitillerinin hala duman sızdırmaz olduklarını nizamlı kontroller ile denetlemek ve izlemek bileğerlidir.

Bir binada hangi tür yangın merdiveni kullanılacağını tespit etmek kucakin uzmanlara danışmak gerekir. İyi bir yangın firmasına danışmak veya bina denetiminden mesuliyetli özel bünyelardan düşün elde etmek, yangın merdiveni seçimini kolaylaştıracaktır. Binanın mimari konstrüksiyonsına şık yangın merdiveni seçilebilir, binanın kullanım amacına yarar türler tercih edilebilir.

Projelerin yangın ve ivedili durumlarda korunması ile ilişkin hazırlanan yönetmelikte Yangın Bapsı Özellikleri bütün detaylarıyla muayyentir. Bu özellikleri maddeler halinde;

Yangın merdiveni baplarının olası durumlara karşı itfaiyecilerin haricen dâhileriye kolay girebilmesini sağlayacak şekilde üretimi olmalıdır.

Bu nedenle yangın kaynaklı gönül zayiatı evetşanmaya devam etmekte ve bu hâlet yangın merdiveni imalatı midein gereken özenin gösterilmesi gerektiğini hunıtlamaktadır. 

Yangın merdiveni kapısının nite açıldığını öğrenmek yangın Yangın Çıkış Kapısı simultane da kolaydır ancak daha öncesinde yangın ile müntesip tatbikatlarda kapının nite açıldığını temsil etmek gerekir.

Z tipi yangın merdivenlerinin çizimi yapılırken yangın merdiveninin bulunduğu duvarda 3 metre boyutunda bir engel mesafesi veya yangına karşı korumasız bir kapı bulunmaması gerekmektedir.

Report this wiki page